Ko nas zanima hujšanje bi vsakdo rad storil kar najmanj za največ rezultatov, zato se mnogo ljudi poslužuje tud medicinske pomoči, ko želijo shujšati. Morda se to zdi najlažja pot vendar je tudi najbolj nenaravna in bi morala biti nedostopna vsem, ki za takšno hujšanje nimajo zdravstvenih razlogov. Tisti, ki pa imajo prekomerno težje zaradi zdravstvenih težav pa je to seveda prava in morda edina metoda, ki jim pomaga hujšati.

Najprej naj izpostavim, da se to niti ne bi smelo imenovati hujšanje saj gre bolj za preprečevanje in odstranjevanje debelosti, zato bi bilo boljše ime izguba odvečne maščobe s pomočjo medicine.

Prvi način je z zmanjšanjem želodčne prostornine, kjer vam usposobljen strokovnjak z medicinskim posegom skrči želodec in tako fizično prepreči vnos prekomern količine hrane v naše telo. Prostornina želodca se namreč zmanjša, zato ob vnosu hrane hitreje začutimo polnost in prenegamo jesti. Verjeto ni treba omeniti, da gre za zelo invaziven poseg v naše telo in bi se ga mogli na sve pretege izogibati.

Drug način pa se poslužuje drugačne metode in gre bolj za odpravljanj posledic prekomerne teže. Gre za izsesavanje maščobe iz telesa in za to se odloča vedno več posameznikov. Ni potrebno reči, da seveda s tem hitro zgubimo veliko maščobe in si prihranimo več mesecev telesne aktivnosti, vendar je tudi ta poseg invaziven in pusti neprijetne brazgotine na naši koži ter v veliko primerih pojav viseče kože, saj telo na hitro izgubi obseg, koža pa ni zmožna tako hitre prilagoditve zato se povesi in ne zgleda kaj nič lepo.

Hujšanje s pomočjo medicine je trenutno še na kar nizki ravni in prav vsakomur, ki nima zdravstvenih težav povezanih s prekomerno telesno težo bi svetoval izogib takšni obliki hujšanja. Vsekakor ni zdravo, še manj pa je naravno.

Več o hujšanju si preberite na Shujsajmo.si