Vsi vemo, da se za razne praznike, kot so božič, valentinovo, materinski dan in dan žena, rojstne dneve, pomembne dosežke, rojstvo, razne obletnice podarjajo darila. Vendar smo velikokrat v dvomih in dilemi kaj naj tej osebi, ki praznuje kupimo. Velikokrat z darili pokažemo kakšna oseba smo, koliko nam ta oseba pomeni in kakšen je naš osebni okus. Zato se vsi želimo pri nakupu daril resnično izkazati. Večino izmed nas želi kupiti tako rečeno »čim dražje ampak poceni darilo«. Vendar naj poudarim; cena ni pomembna. S tem mislim, da ni potrebno kupiti ne vem kako dragega darila, pomembno je da darilno nosi simbolni pomen; pozornost in ljubezen! Večino nas na ta simbolni pomen pozablja.

Med nakupom nam po glavi rojijo razna vprašanja; ji/mu bo darilo všeč?, kaj če ga že ima?, kaj če ga sploh ne potrebuje? Darila kupujemo glede na spol, starost, prav tako pa tudi okus osebe. Če pa osebe ne poznamo dobro pa je to en problem več. Zato vam priporočam nakup darilnih bonov ali pa darilnih setov. Najprej nekaj o darilnih bonih.

Darilni boni so zelo praktična in enostavna darila, ki so primerne za vsako osebo vseh starosti. Darilne bone lahko dobimo v skoraj vseh večjih nakupovalnih centrih, raznih lepotnih, kozmetičnih in masažnih salonih, tudi v adrenalinskih parkih, pa tudi v trgovinah (npr.: Mercator). Darilni bon dobite v takšni vrednosti v kolikšni ga boste kupili, se pravi če za darilni bon plačate 20 evrov, bo imel darilni bon vrednost 20-tih evrov. Poleg darilnih bonov pa so zelo priročni tudi darilni seti. Poznamo več vrst darilnih setov; otroški darilni set, moški darilni set, kozmetični darilni set, ženski darilni set. Pomen darilnega seta je ta, da darilni set vsebuje več stvari, ki so med seboj tako rečeno »povezana« (npr. Kozmetični darilni set vsebuje; kremo, toaletno vodico in parfum). Cene teh darilnih setov so »prijetne«, zato je nakup priporočen, pa tudi zaradi tega, ker vsakemu prav pridejo in so zelo uporabni.