Tag Archives: Peg Perego

Peg Perego ali TAKO Captiva

Ko sem bila pred dobrim tednom dni v Domžalah na pregledu pri doktor Strahovi, sem zasledila zanimivo prodajlno otroških vozičkov. Salon se imenuje moj moj ali pa nekaj podobnega.

Tako Captiva je zakon :)

Kljub temu, da sem si že pred pregledom, ogledovala vozičke in si ga potihem že izbrala, sva z partnerjem zavila v ta salon in dala možnost tudi proizvajalcu TAKO, da naju prepriča.

Prijazno osebje in vozički, ki jih lahko dejansko poskusiš, naredijo močan vtis. Materiali, ki jih proizvajalec uporabi so zelo kakovostni in zelo močnih barv. Ogrodje je lahko, enostavno zložljivo in ima štiri napihljiva kolesa. Zadnja os je, za razliko od večine ostalih vozičkov, zelo dobro vzmetena. Vsi vozički, ki jih imajo razstavljene v salonu so dobavljivi v 2 v 1 in 3 v 1 izvedbi.

Lupinica, ki mimogrede izpolnjuje vse standarde, je zelo lahka in seveda izdelana iz enakega materiala kot ostali deli. Preprosto se priklopi in odklopi iz konstrukcije in se do otrokove teže 13-tih kilogramov, lahko uporablja kot avtosedež.

Globoka košara je odlična zaradi dveh preprostih lastnosti. Prva seveda to, da je globoka košara zložljiva in tako zavzame bistveno manj prostora. Globoka košara ima nastavljivo vzglavje, tako da lahko otroka v primeru refluxa preprosto malček prevzdigneš.

Cel čas izbiranja otroškega vozička sem bila posebaj pozorna na športni del, saj je po moje takrat otrok že tako aktiven, močan in radoveden, da mora biti dejansko najbolj vzdržljiv in odporen. Otrok ima namreč v času športnega dela že obute čevlje s katerimi del sprehoda tudi prehodi. Zato je naslonjalo za noge, pri TAKO vozičkih, izdelano iz pralnih elementov, ki jih je mogoče obrisati in se ne poškodujejo. Prav tako pomembno pa je držalo za roke. Otrok v športnem delu po moje že je, pije in zganja druge lumparije.

Kljub temu, da sem pred obiskom doktor Strahove, navijala za voziček Peg Perego sem se na koncu odločila za TAKO Captivo. Voziček mi nudi vse kar potrebujem, določene rešitve pa razvajajo tako mene kot otroka v vozičku. Na koncu naj omenim, da je celoten komplet vozička TAKO Captiva bistveno cenejši od Peg Peregove izvedbe.