Kaj je mp3 pretvornik in kdaj ga uporabimo?

Mp3 pretvornik je nek program ali spletna stran, ki omogoča pretvorbo glasbe ali videospota youtube v mp3 format. Mp3 pretvornik vam omogoča, da priljubljeno pesem ali videospot, ki ga najdete na portalu Youtube ali kje drugje, pretvorite v mp3 format, saj boste tako lahko glasbo poslušali tudi na vašem radiu, v avtu, na računalniku itd.

Mp3 pretvornik je namenjen vsem tistim, ki želijo na enostaven način priti do želene glasbe in jo pretvoriti v takšen format, ki bo podprt na številnih drugih napravah, ne le na računalniku. Mp3 pretvornik obstaja v dveh različnih verzijah, in sicer takšen program, ki ga shranite in namestite na vašem računalniku in takšen, ki ga lahko uporabljate kar na internetu.

Pri prvem je potrebna namestitev in predhodno shranjevanje namestitvenih datotek, kar je lahko precej bolj nadležno in predvsem nepotrebno, saj obstajajo takšne alternativne možnosti, kjer ni potrebno čisto nič namestiti, le vnesete URL želene pesmi na spletni strani in zahtevate pretvorbo iz youtube v mp3 format. V tem primeru bo edina stvar, ki jo boste shranili na vaš računalnik pesem, ki ste jo iskali oz. želeli.

Večinoma lahko izbirate tudi želeno kvaliteto posameznega posnetka in kaj boste izbrali je odvisno predvsem od časa, ki ga imate na voljo in vaše povezave, saj bo kvaliteten izdelek precej večji in zaradi tega bo shranjevanje trajalo nekaj več časa. Kvaliteta končnega posnetka je odvisna tudi od izvirnega posnetka in ni nujno, da bo vedno mogoče pretvoriti neko pesem ali videospot v mp3 format visoke kvalitete.