Category Archives: Kontaktne Leče

Dnevne kontaktne leče za astigmatizem

Razvoj kontaktnih leč je tako hiter da ga komaj sledimo. Le nekaj let po tem ko so na trg prišle dnevne kontaktne leče, so proizvajalci uporabnikom ponudili tudi Dnevne kontaktne leče za astigmatizem. Po uporabljenih materialih in metodah za izdelavo toričnih dnevnih leč, sodijo le-te v sam tehnološki vrh. Kontaktne leče so namreč v stiku z očesom, zato se udobje uporabnikov s časom slabša. Najbolje je tako uporabljati dnevne kontaktne leče. Leče imaš namreč vsako jutro popolnoma sveže. Zvečer pa jih zavržeš še preden lahko spremenijo lastnosti. Običaje kontaktne leče so že nekaj časa na voljo v aplikaciji za dnevno uporabo. Šele pred kratkim pa so najboljši proizvajalci leč na svetu ponudili uporabnikom z astigmatizmom, dnevno lečko. Dnevne kontaktne leče za astigmatizem lahko kupimo pri optikih ali v specializiranih spletnih trgovinah. Zelo pomembno je, da je potrebno pred uporabo leč opraviti pregled oči za potrebe leč. Kasneje, ko že veste katere leče so prave, pa je nakup zagotovo najboljši v spletnih trgovinah.

Optima Toric Kontatne Leče

Optima Toric so odlične letne kontaktne leče. Slabovidni ljudje se zatekamo k različnim rešitvam za svoj vid. Najpogosteje se zagotovo uporabljajo očala, ki so na trgu tudi prisotna najdlje časa. V primerjavi z lečami pa so očala lahko manj praktična. Očala so namreč izdelana iz steklenih očalnih leč, ki imajo vse lastnosti stekla. Steklo pa je, kot vemo, zeo lomljivo. Zato je uporaba očal v določenih primerih aktivnega življenja, nepraktična in celo nevarna. Ukvarjanje s športom, predvsem kontaktnimi športi, je ne samo ne praktično ampak celo nevarno. Očala so nevarna za uporabnika in njegove soigralce. Zato je danes, ko živimo zelo aktivno življenje, uporaba kontaktnih leč nujna. Nekateri slabovidni uporabniki kombinirajo uporabo kontaktnih leč z očali, spet drugi pa z lečami nadomeščajo očala v celoti. Optima toric so kontaktne leče, ki so namenjene letni uporabi. Kar pomeni, da se strošek nakupa kontaktnih leč razdeli na celo leto. V takem primeru ugotovimo, da je uporaba leč lahko celo cenejša od uporabe očal. Največkrat pa letne leče Optina toric kupujejo tisti, ki dejansko vsak dan uporabljajo leče. Vse za oči si lahko kupite v specializirani spletni trgovini top-leče.si.

Očala vs. Kontaktne leče

Očala vs. Kontaktne leče je tema, ki jo premleva vedno več slabovidnih. Očala so namreč v poletnih mesecih še kako nepraktična. Zato so uporabniki kontaktnih leč na boljšem od tako imenovanih očalarjev. Očala so namreč v kombinaciji s sončnimi očali zelo nepraktična rešitev. Očala vs. Kontaktne leče je zanimiva primerjava v stroških. Pri očalah je strošek Mesečne kontaktne lečeokvirja in očalnih leč precej visok, vendar je enkraten. Vsakokratno ko se vam spremeni vid do te mere, da je potrebno zamenjati očala ali leče pa boste imeli nov strošek.

Pri lečah npr. Mesečne Kontaktne Leče pa je strošek nakupa manjši, vendar se ponavlja v odvisnosti od vrste kontaktnih leč. Očala vs. Kontaktne leče je torej primerjava, kjer se mora vsak posameznik odločiti katere lastnosti enega ali drugega mu pomeni več. Če želite prebrati še dodatne informacije ali vas zanima kaj pravijo uporabniki se odpravite v spletno trgovino top-leče.

Percepcija, spletno nakupovanje in dnevne leče

Ko govorimo o percepciji imamo v mislih čustveno dejamanje materialnega sveta. Ko govorimo o spletnem nakupu za Kontaktne Leče imajo največji vpliv zagotovo optiki, ki s svojimi nasveti posredno sugerirajo, katere kontaktne leče naj bi bile najbolj primerne. V tem primeru je percepcija zagotovilo strokovnjaka, kateremu še najbolj zaupamo. Trenutno so v porastu Dnevne Leče, ki so zaradi dnevne menjave bolj higienične od ostalih. Za vse uporabnike mesečnih leč pa bo zanimiv tudi prispevek -> Dnevne kontaktne leče v primerjavi z mesečnimi lečami.

Druga faza je seveda izbira ponudnika kontaktnih leč, seveda tudi tukaj se percepcija razlikuje. Nekaterim je najbolj pomembna najnižja cena, drugim pa hiter odziv ali ponudba kontaktnih leč, ki se težko dobijo na slovenskem trgu.
Pred prvim nakupom v spletni trgovini se je vedno potrebno prepričati za ustrezno varnost podatkov. To storite tako, da na straneh, kjer od vas zahtevajo osebne podatke in podatke transakcijskega računa preverite, da se spletna stran začne z https://. To je velik pokazatelji, da gre za varno spletno stran.

Pri nakupovanju dnevnih kontaktnih leč preko spleta je možnost za ugodne nakupe večja, kot odločitev za nakup pri optiku. Razlog je predvsem v večji frekvenci akcij in dodatnih ugodnosti (brezplačna dostava …).

Kako poteka nega kontaktnih leč?

Vsi uporabniki kontaktnih leč se prej ali slej srečajo z nego kontaktnih leč. Nega kontaktnih leč se mora vršiti po navodilih proizvajalca. Proizvajalci predlagajo pri vseh lečah, razen pri dnevnih lečah, uporabo tekočine za kontaktne leče. Tekočina je namenjena čiščenju leč in izpiranju morebitnih nečistoč iz same leče. Nečistoče, ki se na površini naberejo s časom, lahko povzročajo neugoden občutek, ki je moteč. Leča, ki je namenjena za daljšo uporabo lahko povzroči neugoden občutek na koncu intervala uporabe. Zato strokovnjaki predlagajo uporabo dnevnih leč, ki jih dejansko zavržemo preden se nanje uspe kaj prijeti. Leče se lahko uporabljajo v kombinaciji z očali. Kljub kakovosti in razvoju tehnologije pri lečah velja še danes prepričanje da so najbolj zdrava očala. Očala namreč ne posegajo v območje očesa in tako ne povzročijo nobene reakcije. Prav tako se pri uporabi očal oko obnaša popolnoma naravno, kar za uporabo leč ne moremo trditi. Leče namreč kljub visoki stopnji prehoda kisika čez nje povzročijo sušenje in draženje očesa. V primeru, da z vstavljenimi lečami niste najbolj zadovoljni, morate preveriti ali so druge leče kaj boljše. Za te namene so proizvajalci na trg poslali testne leče, ki so namenjene prav testiranju pred odločitvijo za določenega proizvajalca in model leče.

Dnevne Kontaktne Leče v primerjavi z Mesečnimi lečami

Dnevne kontaktne leče se oglašujejo kot največji dosežek tehnologije in razvoja. Vendar je po karakteristikah dnevna kontaktna leča bistveno manj obremenjena od mesečnih leč. Zatorej morajo biti mesečne leče bistveno bolj kakovostne. Dnevne leče so po mojem prepričanju namenjene predvsem tistim uporabnikom, ki leče ne uporabljajo vsak dan. Dnevne leče so namreč sveže če tudi jih uporabljate samo štirikrat na mesec. Pri mesečnih lečah lahko od prvega nošenja leče uporabljamo samo 30 dni. V nasprotnem primeru namreč uporabnik tvega poškodbo leče in posledično tudi poškodbo očesa. Dnevne kontaktne leče se uporabljajo tudi pri kombinaciji z sončnimi očali, potapljaško masko ali smučarskimi očali. Dnevne kontaktne leče So primerne tudi za uporabo med kopanjem v slani ali sladki vodi. Vendar se predlaga da pod vodo nimate odprtih oči. Proizvajalec kontaktnih leč Cibavision je na trg poslal specializirane leče za uporabo med kopanjem.

Moje kontaktne leče in moj ego

Če nosiš očala je lahko ranjen tvoj ego. To je seveda odvisno od tega v kateri starostni skupini se nahajaš. Težave s samim izgledom imajo praviloma mladostniki, ki so v fazi pubertete še posebaj občutljivi. Vse slabovidne pa očala ovirajo pri športnih aktivnostih in nasploh pri večini del. Odlična rešitev so zagotovo kontaktne leče, ki omogočajo oster in jasen vid na nemoteč način. Mene moje kontaktne leče ne motijo in ne ovirajo pri vsakodnevnih opravilih. Z uporabo leč lahko celo izboljšate stanje oči. Saj je vlažilni efekt, še posebaj pri dnevnih lečah, zelo močan. Če povem, da ljudje, ki delamo z računalnikom, pomežiknemo v tem času tudi do pol manjkrat? To pomeni, da je vlažilni moment v očesu spremenjen in okrnjen. Dolgoročno lahko to pripelje do bolezni oči in dodatne okvare vida.

Moje kontaktne leče so dnevne leče Acuvue

Ker svojim očem privoščim le najboljše so moje kontaktne leče dnevne leče Acuvue. To je blagovna znamka proizvajalca Johnson in Johnson, ki se na trgu profesionalno ukvarja z proizvodnjo kontaktnih leč že vrsto let. Dnevne kontaktne leče so največji dosežek kontaktnih leč saj se vsak dan zavržejo, kar pomeni da se na njih ne more nabrati umazanija in nečistoče, ki lahko dražijo oči. Pred časom sem že poskusil uporabljati mesečne leče, ki pa so me v drugi polovici meseca že pošteno motile. Kontaktne leče so bile zelo moteče tako, da sem se odločil, da bom raje uporabljal očala še naprej. Ob obisku okulista, ki mi je v roko radodarno stisnil prodajni letak za dnevne leče, sem postal pozoren na ta vrhunec tehnologije. Dnevne leče so bile že v obdobju testiranja odlične leče. Acuvue je blagovna znamka, ki jo priporočam vsem občutljivim uporabnikom.

Mehke kontaktne leče so lahko dnevne, 14 dnevne in mesečne

Mehke kontaktne leče se razlikujejo med sabo tudi po času nošenja. Nekatere omogočajo podaljšano nošenje, kar pomeni nošenje vseh 24 ur dneva. Spet druge kontaktne leče se lahko uporabljajo med plavanjem v klonirani vodi in so primerne za vodne športe. Spet druge so najtanjše in dajejo uporabniku občutek udobja z efektom vlažnosti. Vsem kontaktnim lečam je skupno, da je potrebno pred odločitvijo zanje opraviti poseben pregled. Kontaktne leče se v detajlih razlikujejo od uporabe očal. Prav tako je z razvojem kontaktnih leč uporabnost prešla iz odraslih oseb na otroke in mladostnike, ki lahko uporabljajo kontaktne leče. Leče ne zdravijo samo vida ampak lahko pomagajo povrniti samozavest predvsem otrokom, ki se jim zdi da jih družba izloča ali deskriminira zaradi očal. Veliko športov je takih, kjer uporaba očal ni dovoljena. Da se lahko tudi slabovidni ukvarjajo s tovrstnimi športi je potrebna uporaba kontaktnih leč, ki je varna predvsem za uporabnika kot druge udeležence predvsem v kontaktnih igrah.

Zdravje in Nega Kontaktnih Leč

Ali sta Zdravje in Nega Kontaktnih Leč povezana? Vsi bi se strinjali, da je nega leč močno povezana z zdravjem, saj bi z neustrezno nego lahko poškodovali oko. Kontakne leče delimo glede na to katero okvaro vida popravljajo; delimo jih na sferične leče, torične leče in leče za presbiopijo (starostna slabovidnost). Vendar je bolj pogosta delitev kontaktnih leč po času uporabe. Najdaljši času uporabe kontaktne leče imajo letne leče. Letne leče so izdelane iz RGP materialov, materialov, ki omogočajo tako dolgo življensko dobo kontaktne leče. Sledijo mesečne leče, ki so tudi najbolj prodajane leče. Mesečne leče se uporabljajo en mesec in nato se zamenjajo s svežim parom. Naslednja skupina kontaktnih leč je 14-dnevne leče. 14-dnevne leče uporabljamo 14 dni in nato vzamemo sveži parček kontaktnih leč. 14-dnevne leče proizvaja proizvajalec Johnson&Johnson. Uporaba tekočin za leče je potrebna pri vseh zgoraj omenjenih skupinah kontaktnih leč. Tekočina za leče se uporablja za čiščenje, dezinfekcijo, osveževanje in shranjevanje kontaktnih leč. Zadnja skupina leč, ki ima najkrajši rok uporabe, so dnevne leče. Vsak dan svojim lečam privoščimo novi, sveži par. Dnevne leče so zaradi kratekga roka uporabe, primerne za tiske, ki vas prizadanejo alergije, delate v suhih, klimatiziranih prostorih ali kombinirate kontaktne leče z uporabo očal. Uporaba tekočine za leče pri dnevnih lečah ni potrebna, občutek suhih oči lahko odpravite s kapljicami za oči ali umetnimi solzami.

In katere so najbolj zdrave kontaknte leče? Strokovnjaki se strinjajo, da je uporaba vseh kontatnih leč zdrava za naše oči. Zdravje in Nega Kontaktnih Leč pa sta zelo pomembna dejavnika, ki sta med sabo močno povezana.