Category Archives: Optimizacija

SEO Imenik

Kako hitro in uspešno pozicionirati lastno spletno stran? Preprosto obsataj več načinov za dosego tega cilja. Eden od načinov je, da spletno stran vpišete v SEO Imenik, ki mora seveda biti dobro rangiran, saj v nasprotnem primeru ne bo prinesel velike koristi. Pomebno pa je da korist boste imeli z vpisom v kakršni koli imenik. Imeniki so namreč spletne strani, ki razvrščajo vpisane strani v kategorije. Te kategorije pa google in ostali iskalniki spremljajo in zaznavajo s svojimi algoritmi, ki služijo za rangiranje spletnih strani. Če je torej spletna stran vpisana v imenikih v kategorijah povezanih z storitvijo ali produktom ali vsebino na strani potem vas bo google zaradi vpisov nagradil. Namig torej velja vsem spletnim založnikom, ki pišete na splet vsebine z željo po optimizaciji in dobrem rangiranju, da vpisujete stran v imenike.

Optimizirajte svojo stran sami z SEO Nasveti. SEO ali iskalni marketing sta izraza, ki sta se pojavila skupaj z ekspanzijo spleta. Splet je vedno bolj pomemben prodajni kanal tako za prodajo artiklov kot storitev. Še najbolj skeptični podjetniki so se pred izbuhom krize spleta izogibali, sedaj pa se zanimajo za izdelavo spletne strani. Velika razlika med različnimi lastniki spletnih strani je povod za izdelavo spletne strani. Nekatera predvsem velika Slovenska podjetja so se za izdelavo spletne strani odločili zato, ker to danes počnejo vsi. Takšni naročniki so super, saj efekt spletne strani ni zahtevan. V drugem primeru pa obstajajo podjetniki, ki želijo s pomočjo spleta ustvariti nov prodajni kanal. V tem primeru, pa je za izvajalca spletne strani nujno, da naročniku ponudi tudi SEO Nasvete. Optimiziranje spletnih strani poteka po principu, da je spletna stran v očeh iskalnikov dobra. Torej se more vse na in povezano z spletno stranjo odvijati naravno.

Optimizacija

Optimizacija je pospeševanje razvoja strani, tako da tisti, ki optimizirajo posnemajo obnašanje normalnih povprečnih uporabnikov spleta. Google na mesečnem nivoju izpopolnjuje svoje algoritme v želji, da bi zajel in nagradil tiste spletne strani, ki so dobre. Tukaj pa nastane problem. Kaj je za googla dobra stran? Definicija dobre strani se spreminja in sicer se spreminja v tesni povezavi z obnašanjem uporabnikov spleta. Google si želi, da bi bili zadetki, ki jih servira obiskovalcem, kakovostni, saj se s tem kakovost googla dviguje. Najhuje, kar se lahko iskalniku zgodi je, da njegov algoritem ne prikazuje kakovostnih zadetkov. V tem primeru je namreč veliko tveganje za dolgoročen upad števila uporabnikov, ki so za google vir zaslužka. Vsi prihodki, ki jih google ustvarja s svojimi produkti so vezani na obiskovalce . Nočna mora za lastnike Googla je algoritem, ki nebi serviral kakovostnih spletnih strani. SEO informacije nam pomagajo pri optimizaciji.