Category Archives: Tiskanje

Cenik storitev pri izdelavi diplomske naloge

Pred naročilom je nujno preveriti cenik. Izdelava diplomske naloge je končen korak pri študiju. Večina študentov se z izdelavo diplomskih nalog sreča prvič. Zato je zelo težko izbrati ustrezne izvajalce za storitve, ki jih pri izdelavi diplomske naloge potrebuješ. Vsak študent mora poskrbeti, da je naloga lektorirana. Pri samem lektoriranju je potrebno pozornost posvetiti temu, kdo opravi lektoriranje in kako ter koliko mora študent na koncu za to plačati. Izobrazba lektorja je zelo pomembna, saj je na fakulteti potrebno oddati skupaj z nalogo tudi potrdilo o lektoriranju in fotokopijo diplomske naloge lektorja. Kar precej ponudnikov lektoriranja vam tega ne more izdati, ker lektoriranje ne opravljajo ustrezno izobraženi kadri. Takšne izvajalce najlažje prepoznamo po ceni, ki odstopa. Pri prevajanju povzetka diplomske naloge je potrebno preveriti ali vam zaračunajo dejansko količino prevedenega besedila ali minimalno enoto, kar je ena prevajalska pola. Povzetek je namreč praviloma krajše besedilo. Pri tiskanju in vezavi pa je potrebno pozornost posvetiti kakovosti papirja in tehniki izdelave diplome. Nekateri ponudniki tiskajo diplomske naloge na slab papir, za izdelavo platnice pa uporabljajo sitotisk, ki je manj kakovosten od zlatotiska.

Novi tiskalnik je HP tiskalnik, ki omogoča poceni tiskanje barvnih dokumentov

Pred časom sem si kupil novi tiskalnik. Preverjal sem portale kot so ceneje.si in lovecnacene.si, kjer sem videl cene v zelo širokem razponu in tiskalnike, ki se med sabo razlikujejo le v nijansah. Zato sem se odločil, da bom tokrat končno opravil nakup tiskalnik na osnovi potrošnjega materiala, ki ga bom plačeval cel čas uporabe tiskalnika. Zato sem pogledal kateri inkjet tiskalniki omogočajo uporabo obnovljenih kartuš. Originalne kartuše so namreč pri barvnih inkjet tiskalnikih zelo poguben strošek. Med iskanjem obnovljenih kartuš pa sem zasledil eko print sistem. Prebral sem, da ne razlikuje med črnobelim tiskanjem in barvnim ter, da je cena tiskanja tudi do 90% cenejše od kupovanja običajnih originalnih kartuš. Odločil sem se da bo moj novi tiskalnik HP tiskalnik, ki sem ga nadgradil z sistemom eko print. Za ceno 50 € dobim pol litra barve, kar mi omogoča več kot 10.000 izpisov in ceno nižjo od pol centa na izpis.

Tiskalnik, ki omogoča poceni tiskanje je lahko tudi poceni

Ali je lahko tiskalnik, ki tiska poceni tudi poceni? Seveda je. Dejstvo, da so laserski tiskalniki, ki so po ceni na izpis pred inkjet varijanto, bistveno dražji. Zato je pri poceni tiskalniku potrebno razmišljati o inkjet tiskalniku, ki ima za polnilo barvo v kartušah. Ker pa vsi lastniki tovrstnih poceni tiskalnikov vsak dan ugotavljamo, da so cene kartuš ubijalske se trditev kar razblini. Na tem mestu moram zato vse bralce opozoriti na eko print sistem, ki omogoča kakovostno tiskanje s pomočjo pretočnih kartuš, ki so s cevkami povezane z zunanjim barvnim zalogovnikom. Barve se preko cevk prelivajo v kartuše, kar omogoča samoobnavljanje kartuš. Vaše potrebne aktivnosti so le da skrbite, da v zunanjem rezervoarju ne zmanjka barve. Barva pa, če jo kopujete v plastenka, je zelo poceni. V primerjavi z kartušami, kjer plačujete logistiko in transport dejansko pri nakupu barve dobite največje število izpisov in ceno nižjo od polovice centa na izpis.

Tiskalnik, Tiskanje in HP

Dan danes ljudje tiskamo na vse mogoče naprave, ki imajo specifične lastnosti. Nekateri tiskalniki so lepi pa tiskajo bolj zanič, spet drugi so lahko pregrešno dragi in namenjeni bolj profesionalni rabi. Kako izbrati tiskalnik, ki bo omogočal normalno delo, brez predolgih korakov do končnega tiska, z dostopnim potrošnim materialom in poceni izpisom? Preprosto po forumih in socialnih mrežah preberite kaj o različnih tiskalnikih menijo uporabniki. Vsekakor pa je potrebno malo iznajdljivosti, da zajamete vse pozitivne lastnosti v en sam tiskalnik. No obstaja pa proizvajalec ali bolje rečeno blagovna znamka, ki omogoča vse to z majhno nadgradnjo. HP Tiskalnik je kakovostna naprava, ki je lahko v izvedbi z multifunkcijsko napravo sestavni del tako domačega kot poslovnega računalniškega omrežja. Za cenovno ugodno tiskanje pa poskrbi eko print sistem, ki omogoča tiskanje brez menjave HP Kartuš. Eko Print sistem omogoča, da namesto kartuš kupujete barvo, ki je bistveno cenejša. Kombinacija HP Tiskalnika in HP Eko Print sistema omogočata barvno tiskanje po ceni nižji od polovice centa na A4 polo.

Kakovostna Diplomska Naloga

Lektoriranje
Vsak uraden dokument ali besedilo si zasluži slovnični in slogovni pregled. Lep primer so diplomske in magistrske naloge. Čeprav jih je na trgu vsako let več, ki pristanejo v knjižnjicah se Lektoriranje ne izvaja pri vseh. Nekateri potrebujejo samo papir, da so diplomirali in se ne obremenjujejo s kakovostjo vsebine in slovnice. Do spremembe bo prišlo, ko bodo vse fakultete zahtevale lektoriranje zaključnih nalog.
Prav tako je zaželjeno lektoriranje vseh ostalih dokumentov, ki gredo iz vaših rok v javnost.

Oblikovanje Besedil
Kdo ima dobro znanje na področju delovanja Worda bo z lahkoto opravil oblikovanje besedila po navodilih, ki jih dobi s strani fakultete. Ostali pa se lahko obrnete na nas, ki vam opravimo oblikovanje naloge tudi v roku 24 ur od potrditve naročila. Pod oblikovanje ne spadajo vsebinski popravki kot so pisanje naslovov slik in grafov ali iskanje avtorjev v poglavju literatura.

Oblikovanje Diplomskih Nalog
Vsaka fakulteta zahteva, da so diplomske naloge napisane po določenem sistemu, ki predpisuje kakšna mora biti oblika. Če naročite Oblikovanje Diplomskih Nalog pri nas vam uredimo razmike, kazalo, številčenje strani in poglavij, po potrebi pripravimo dokument za obojestranski tisk …

Študentska Ponudba

Cena Vezave

Zanimivo je, kako je lahko Cena Vezave različna od ponudnika do kraja v katerem se nahaja ponudnik. Nekateri izkoriščajo lokacijo in imajo bistveno višje cene za dejansko identično storitev. Pri nas je cena vezave sicer pogojena s količino naročila a se lahko pohvalimo, da smo eden izmed cenejših ponudnikov. Potrebno je opozoriti, da nekateri ponudniki na enoto ponudijo bistveno nižjo ceno, ko pa naročite vam pa zaračunajo vsako malenkost, ki je pri nas že všteta v osnovni ceni in je potem končna cena vezave skupaj s tiskom bistveno nižja.

Diploma

Danes je za vsako malce bolj odgovorno in plačano delo pogoj Diploma in izkušnje. Nekateri se odločijo, da opravijo študij povsem formalno, samo zaradi papirja / diplome, ki jo na koncu študij dobijo, drugim pa je v interesu, da je diploma narejena kakovostno in iz področja, na katerem so najboljši.

Tiskanje Diplom

Pri tiskanju diplome je potrebno imeti v mislih tudi boljšo kakovost papirja in samega tiska in večjo količino. Poleg omenjenega imajo nekateri tudi težavo pri obojestranskem tiskanju, zato je najbolj optimalna odločitev, da vam poleg vezave opravimo še tiskanje diplome.

Tiskanje

Ljubljana, Celje, Koper, Maribor in tiskanje? Ko pogledamo po Slovenskih krajih kar hitro ugotovimo, da je ponudba pestra. Z razliko cen artiklov, najemnin … bi sklepali, da so cene tiskanja najvišje prav v Ljubljani. Pa ni tako. Zaradi posledic univerzitetnega mesta in ogromnega števila študientov, ki na dnevni bazi potrebuejo kakovostno tiskanje so se ponudniki razmnožili, kot gobe po dežju. Ko so se kar naenkrat zavedli jih je bilo več kot je bilo povpraševanja. Zato so se začeli boriti s konkurenco tako, da so pričeli z nižanjem cen. Prav tako so se vsi novi ponudniki na trgu namesto na kakovost osredotočili na najnižje cene. Kakovost je za večino dokumentov bistvenega pomena. Nekateri naročniki po opravljenem tiskanju ugotovijo, da jih je najcenejša izbira na koncu prišla celo dražje kot če bi izbrali kakovostnejšo storitev ki je za odtenek dražja.